Veelgestelde vragen

  • > Wat is het verschil tussen een houtskool, elektrische of gasbarbecue?
  • Hieronder zijn de voor- en nadelen van een houtskool barbecue, elektrische barbecue, gas barbecue en buitenkeuken voor je opgesomd.

    1. Houtskool barbecue
    + Een houtskool barbecue geeft een authentieke grillsmaak aan het vlees
    + Kleinere modellen zijn eenvoudig mee te nemen (geen stroom of gas nodig)
    + Mogelijkheid tot indirect grillen
    - Het kan lang duren voordat de barbecue goed warm is
    - Schoonmaken van het rooster is veel werk.

    2. Elektrische barbecue
    + Bereikt snel de juiste temperatuur
    + Geen last van rook
    + Het schoonmaken is erg makkelijk
    - Niet makkelijk om mee te nemen (stroomaansluiting nodig)
    - Niet erg geschikt voor grote groepen (i.v.m. klein formaat)

    3. Gas barbecue
    + Bereikt snel de juiste temperatuur
    + Weinig last van rook
    + Het schoonmaken is erg makkelijk
    - Niet erg makkelijk om mee te nemen (gasfles nodig)
    - Gasfles neemt veel ruimte in en moet je hervullen

    4. Buitenkeuken
    + Bereikt snel de juiste temperatuur
    + Ideaal koken voor een grote groep
    + Meerdere gerechten tegelijk bereiden door extra (zij)branders
    - Neemt redelijk veel ruimte in beslag
    - Gasfles moet je na een tijdje hervullen

  • > Wordt bij een gasbarbecue een gasfles meegeleverd?
  • Gasbarbecues worden altijd zonder gasfles geleverd. Gasbusjes zijn los in onze webshop verkrijgbaar. Grotere gasflessen zijn enkel in ons tuincentrum te verkrijgen.

  • > Kan ik mijn barbecue ook in de winter buiten laten staan?
  • Alle barbecues die wij verkopen zijn zodanig ontworpen dat ze ieder seizoen buiten mogen staan. 's Zomers in de zon, 's winters in de kou. Het is wel aan te raden om een hoes te gebruiken die de barbecue goed beschermd tegen regen en stof. Zo worden condensatie, schimmelvorming, etc. uitgesloten. Zo heb je nog veel langer plezier van jouw barbecue!

  • > Hoe maak ik mijn barbecue schoon?
  • Voor het makkelijk, snel en goed schoonmaken van de barbecue heb je de volgende zaken nodig: een schoonmaakborstel of schuurspons, pH-neutrale zeep en een poetsdoek of spons.
    Reinigen van de ketel en deksel: Het schoonmaken van de deksel en ketel van de barbecue doe je met een spons of poetsdoek en (schoon) warm water.
    Reinigen van het rooster: Gebruik voor het schoonmaken van het rooster een schoonmaakborstel, zeep en warm water om alle achtergebleven etensresten van het rooster te verwijderen. Het beste kun je dit doen direct na het barbecueën, zodat de etensresten gemakkelijk te verwijderen zijn.